Zeeuws fietsen

Wist jij dat je in Zeeland letterlijk op de grens tussen land en zee kunt fietsen?

In Zeeland is het zalig fietsen. De fiets is perfect om alle mooie plekjes te ontdekken; Zeeland heeft met haar stoere kustlijn, duingebieden, binnenwateren en vele karakteristieke dorpen en stadjes een schijnbaar onbegrensd canvas om te ontdekken. De talloze fietsroutes geven je alle ruimte om de omgeving in eigen tempo te ontdekken.

Ontdek leuke tips op deze pagina en kijk op fietsen in Zeeland voor alle info die jij als Zeeuwse fietser nodig hebt!

Fietsen langs het Zeeuwse decor

Zeeland heeft een uitgebreid knooppuntensysteem, hiermee kun je gemakkelijk zelf je fietsroute uitstippelen. Ook kun je kiezen uit de vele routes die al voor je zijn samengesteld, zoals één van de route tips hieronder:

Zeeuwse fietscaf├ęs

Het voorjaar staat om de hoek! Tijd om je fiets weer uit de schuur te halen en het prachtige Zeeuwse landschap op de fiets te ontdekken! 

In de buurt van de fietsroutes zijn er talloze gezellige stekjes waar je een drankje kunt drinken of lekker een hapje kunt eten. Maar fietscafés hebben ook talloze faciliteiten speciaal voor de fietser zoals een EHBO-koffer en een bandenplakset. Altijd handig, zo’n fietscafé!

 

Tip!

Afgelopen zomer sprong Omroep Zeeland achterop de fiets bij bekende Zeeuwen! Zo onder meer bij Edwin Vinke, boerin Bertie, Miranda Slabber en Yentl Schieman. Zij laten ons -op de fiets- hun mooiste plekjes van Zeeland zien.

Klik hier voor een overzicht van alle 'Spring maar achterop' filmpjes.