Wandelnetwerk Zeeland

Tussen 2006 en 2017 is er zo'n 2700 kilometer aan wandelplezier gerealiseerd in Zeeland. De wandelroutes zijn over de gehele provincie verspreid over acht netwerken, waar mogelijk met elkaar verbonden. Je kunt heerlijk genieten van wandelroutes over verharde en onverharde paden door de hele provincie. 
De netwerken leiden je langs de mooiste wandelplekjes van Zeeland.

Wandelnetwerk systeem

Het systeem van het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. De paden en wegen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van landschap, veiligheid, diversiteit aan verharde en onverharde paden of de aanwezigheid van voorzieningen en bezienswaardigheden onderweg.

Hoe werkt de bewegwijzering?

De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo bepaal je zelf eenvoudig je eigen route. De aanduidingen op de palen onderweg doen de rest. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan palen met daarop een richtingspijl. Deze verwijzen naar het knooppunt waar je naar toe wandelt. Het maakt niet uit of je links- of rechtsom wandelt. Het netwerk is langs twee kanten bewegwijzerd.

Bewegwijzerde routes

De bewegwijzerde routes leiden je langs de mooiste wandelplekjes van Zeeland. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Langs water en land - Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland van Zeeland en biedt volop mogelijkheden om te wandelen. Het landschap is afwisselend. Duinen, weidse uitzichten, dijken, polders, inlagen, akkers en meer.

Lees meer over 'Langs water en land'

Grenzeloos wandelen - West Zeeuws-Vlaanderen

Oude polders, eindeloos brede stranden, gezellige dorpen, mooie historische steden en grensoverschrijdende routes. Er zijn talloze goede redenen om te wandelen in het prachtige landschap van West Zeeuws-Vlaanderen.

Lees meer over 'Grenzeloos wandelen’

Wandelen op Eindeloos Eiland - Noord-Beveland

Het ultieme eilandgevoel krijg je op Noord-Beveland. Tijdens je wandeltocht kom je altijd wel een dijk over waarop je weids uitzicht hebt over het eiland èn het Veerse Meer, de Oosterschelde of de Noordzee. Het binnenland is een echt akkerbouwgebied.

Meer over ‘Eindeloos Eiland Noord-Beveland'

Walcherse dijken, duinen en watergangen - Walcheren

Al wandelend zie je overal in het landschap deze elementen terug. Dwars door de polders, langs stille watergangen, door schitterende duinnatuur, over robuuste dijken of de brede zandstranden. Op Walcheren vind je ook veel cultuurhistorie en pittoreske dorpjes.

Meer over het  Walcherse wandelnetwerk

Langs Linies en Kreken - Oost Zeeuws-Vlaanderen

In het oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen wordt het wandelnetwerk ´Langs Linies en Kreken´ gerealiseerd. Dit wandelnetwerk wordt in twee fases aangelegd en de zuidkant is al gereed. Dit grens- gebied met België heeft een heel eigen karakter met akkerbouwpolders en open bosgebieden.

Lees meer over 'Langs Linies en Kreken'

Sporen in de Zak - Zuid-Beveland

Dit wandelgebied strekt zich uit van Nieuwdorp tot Ellewoutsdijk en van Borssele tot 's Gravenpolder. Het landschap in de Zak van Zuid-Beveland is gevormd door de strijd tegen het water. Overal zie je oude dijkjes, sporen van zeearmen of inlagen.

Lees meer over  'Sporen in de Zak'

Hart van Zeeland - Zuid-Beveland

Wandelnetwerk Goes-Kapelle ligt waar land en zee elkaar ontmoeten, in het hart van Zeeland. Je vindt er oude en nieuwe polders, uitzichten over het water van de Ooster- en Westerschelde en een centrale stad met gezellige horecagelegenheden en mooie stadswandelingen. Het hart van Zeeland biedt dus volop afwisseling voor wandelaars. Het makkelijkst ontdek je dit hele gebied met de wandelkaart ‘Hart van Zeeland’

Lees meer over Hart van Zeeland

Eiland Tholen

Tholen is van alle Zeeuwse eilanden het langst een echt eiland gebleven. Nu is het een schiereiland, verankerd met het vasteland door dammen en dijken. Op de grenzen van water en land heeft watersport een belangrijke plaats ingenomen. De mooiste plekjes van Tholen ontdek je tijdens het wandelen.

Lees meer over Eiland Tholen