Paardrijden

In galop over de brede stranden van de Zeeuwse kust, dat is een heerlijke manier van actief uitwaaien op het strand. Over strand rijden is altijd prachtig. Even de voeten wassen in zee en dan in galop het water doen opspatten. Er zijn in Zeeland ook meerdere ruiterroutes speciaal uitgezet waarbij je tocht vaak over speciaal aangelegde ruiterpaadjes voert. En er is altijd wel een manege in buurt waar je een paard kunt huren.

Paardrijden

Ruiterroutes

Je kunt in Zeeland op talloze plaatsen terecht voor een ruitertocht. Lange en korte tochten door bos of over strand. Er is voor iedere ruiter wat wils.

Een overzicht van de ruiterroutes

Strandrit

Zin in een strandrit? Houd daarbij wel rekening met het badseizoen. De stranden zijn in deze periode overdag niet toegankelijk voor ruiters. 

Badseizoen per regio
Gem. Veere 01-05 t/m 15-09  van 10.00-19.00 uur 
Gem. Vlissingen  15-05 t/m 15-09  van 09.00-19.00 uur
Noord-Beveland  01-05 t/m 01-10  van 10.00-19.00 uur 
Schouwen-Duiveland  15-05 t/m 15-09  van 10.00-19.00 uur 
Zeeuws-Vlaanderen  01-05 t/m 01-09  van 10.00-18.00 uur 

Tip: check vooraf de waterstanden

Mest

Mest op de openbare weg en de strandovergangen is een storende factor voor andere weggebruikers. Zorg ervoor dat deze paden mestvrij blijven. Is het i.v.m. de veiligheid niet mogelijk meteen van de paard te stappen? Keer dan later terug om de mest te verwijderen. In de gemeente Veere geldt een opruimplicht vanuit de gemeentelijke regelgeving. We willen dit netwerk graag in stand houden, daarbij hebben we ook de ruiters nodig.

Knooppuntennetwerken

Omdat Zeeland een prachtig gebied is om te ontdekken te paard zijn er knooppuntennetwerken voor ruiters en menners samengesteld. Op de kaart is een netwerk van paden en wegen aangegeven. Op de plaatsen waar deze paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Alle knooppunten hebben een nummer waarmee je eenvoudig je eigen route uitstippelt. Door onderweg de pijlen te volgen kom je bij het volgende knooppunt terecht. De routes zijn uitgezet over verharde en onverharde wegen en paden.

Ruiterkaart Noord-Beveland
Ruiterkaart Walcheren
Ruiterkaart Kop van Schouwen
Ruiternetwerk Zeeuws-Vlaanderen