Mountainbiken

Poederzacht zand, kasseienpaadjes en dikke, zompige klei, je kunt het allemaal tegenkomen wanneer je je off road begeeft op je mountainbike. In Zeeland vind je verscheidene uitdagende mountainbikeroutes. Spannende ATB-routes waarbij je niet alleen geniet van de inspanning van het fietsen, maar ook van de prachtige Zeeuwse natuur.

Mountainbikeroutes

Je kunt in Zeeland op talloze plaatsen terecht voor een mountainbiketocht. Lange en korte tochten over verschillende terreinsoorten. Er is voor elke mountainbiker wat wils.

Een overzicht van de mountainbikeroutes

Verleg je grenzen op de mountainbike

In Zeeuws-Vlaanderen ligt een grensoverschrijdend mountainbikenetwerk. De routes lopen van Nederland zo over de grens naar Oost- en West-Vlaanderen. De zes routes van het netwerk meten gezamenlijk 240 kilometer. Alle ruimte dus om je prima te vermaken.

Mountainbikeroutes in Zeeuws-Vlaanderen

Fietscafés in Zeeland

De Zeeuwse Fietscafés zijn extra fietsvriendelijk. Mountainbikers kunnen hier gratis gebruik maken van een aantal faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen en de mogelijkheid om een bidon te vullen. Altijd handig tijdens een inspannende mountainbiketocht, maar ook handig als begin- of eindpunt van je route.

Bekijk waar je fietscafés vindt in Zeeland 

Onverharde routes

De Zeeuws-Vlaamse mountainbikeroutes voeren grotendeels over onverhard terrein. Ze zijn of onderling met elkaar verbonden of met het routenetwerk in Vlaanderen. Op de kaarten zijn de verbindingen tussen de routes aangegeven waardoor je gemakkelijk van de ene op de andere route kunt overstappen. Bij elk start- en connectiepunt staat een informatiepaneel. De routes zelf zijn gemarkeerd met de bekende internationale symbolen. De punt van de pijl geeft de richting aan.

Gedragscode

De mogelijkheden om te mountainbiken worden sterk bepaald door het gedrag van mountainbikers zelf. Respecteer daarom voor een goede omgang met andere recreanten en een goed behoud van de natuur de MTB-gedragscode.

  • Blijf steeds op de bewegwijzerde paden en wegen.
  • Respecteer de natuur en omgeving: laat geen afval achter, breng geen beschadigingen aan en wees niet luidruchtig.
  • Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond.
  • Fiets in kleine groepjes.
  • Geef voorrang en benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets.
  • Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk: gebruik een fietsbel.

Gebruik je kop, helm op.