Fietsroutes met unieke Zeeuwse verhalen

Zeeland beleef je niet alleen door het te zien tijdens een fietstocht. Het landschap herbergt veel bijzondere verhalen. Deze kun je al fietsend ontdekken met behulp van de speciale bike-speaker of met je eigen mp3-speler.  Ben je bijvoorbeeld bij het monument van Michiel De Ruyter in Vlissingen dan hoor je een fragment over zijn geschiedenis. Bij deze fietsroutes komen de Zeeuwse geschiedenis en het Zeeuwse landschap echt tot leven!

Je kunt de verhalen van deze fietsroutes op drie manieren beluisteren.

Geluidsframenten via SMS

Pak je mobiele telefoon en toets in: mp3 <spatie> en dan de code van de locatie waar je bent. Deze codes vind je terug op de flyers aan de rechterkant of op je Zeeuwse fietsroutekaart. Bijvoorbeeld: de code van Michiel de Ruyter is Michiel. Het SMS-bericht met deze code stuur je naar nummer 4422. Na enkele seconden word je gebeld en kun je het geluidsfragment beluisteren. (Je betaalt eenmalig € 0,25 per bericht en de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon.)

MP3-speler fietsroutes

De geluidsfragmenten kun je voorafgaand aan je fietstocht downloaden. Op deze pagina zijn de beschikbare geluidsfragmenten per regio te downloaden. Selecteer het gewenste fragment en download deze naar je MP3 speler of mobiele telefoon. Zo heb je de geluidsfragmenten bij de hand tijdens je fietstocht. De locaties waar je een fragment kunt beluisteren staan aangegeven op de kaart in de flyer. Download deze, print ze uit en neem ze mee tijdens je fietstocht. Of haal een flyer met alle locaties bij de VVV.

Bike-speakers


Je kunt de fragmenten ook beluisteren via bike-speakers. Bij de VVV kun je een bike-speaker huren. Daarop staan alle geluidsfragmenten. Kom je op een locatie waarvan op de flyer aangegeven staat dat er een geluidsfragment beschikbaar is dan speel je daar het fragment af.