Jouw route door Zeeland

Tijd voor een zuchtje Zeeland. De kustprovincie biedt je alle vrijheid en ruimte voor een uitgebreide ontdekkingstocht. Te voet, op de fiets, op het water; alles is mogelijk. Maak vooral gebruik van de meer dan duizend kilometer bewegwijzerde routes. Zo ontdek je de hoogtepunten van Zeeland: de allermooiste plekjes, natuur en cultuur. Gebruik het Zeeuwse knooppuntensysteem en plan jouw ultieme route.

Zeeland fietsland

Een complete fietsvakantie of ontspannen één dagje fietsen? Ervaar zelf waarom Zeeland de populairste fietsprovincie van Nederland is. Een handig systeem van fietsknooppunten leidt je simpel en doeltreffend langs een verscheidenheid aan landschappen, Zeeuwse cultuur en indrukwekkende historie in deze waterrijke provincie.

Meer over fietsen in Zeeland

Uitgebreid wandelnetwerk

Je wandelroute stippel je eenvoudig uit in Zeeland. Gebruik je GPS of lees je route af van de paaltjes van het knooppuntennetwerk. Of dwaal lekker zonder doel rond door het Zeeuwse land. Er zijn routes uitgezet langs de mooiste wandelpaden van de provincie. Laat je voeten meevoeren langs de uitgestrekte kust, over het boerenland en langs dorpspleinen, ingezaaide akkerranden en verstilde oude haventjes.

Meer over wandelen in Zeeland

Wielrennen

Tegen de wind in stoempen op de Oosterscheldekering? Met een lekkere rugwind en handjes op het stuur over de Zeelandbrug? Het gevarieerde landschap met haar uitgestrekte polders, zeedijken die je letterlijk langs de zee voeren en karakteristieke dorpjes met gladde kasseitjes vormen samen een uitdagende mix voor een- of meerdaagse tochten!.

Meer over wielrennen in Zeeland

Mountainbikeroutes

In Zeeland vind je talloze spannende en uitdagende mountainbikeroutes. Volop de kans om je offroad uit te leven op modder- en zandpaden. In Zeeuws-Vlaanderen is er een grensoverschrijdend mountainbike netwerk waarbij je ook Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams Brabant aan kunt doen.

Meer over mountainbiken in Zeeland

Ruiter- en menroutes

Ontdek Zeeland te paard of met paard en wagen via één van de ruiter- of menroutes. Je vindt deze door de hele provincie. Of je nu ontspannen door de natuur wilt rijden of een dorpentocht wilt maken, deze routes brengen jou én je paard langs de mooiste plekjes van Zeeland. Wil je een paard huren? Er is altijd wel een manege of stal bij jouw in de buurt.

Meer over ruiterroutes in Zeeland

Bekijk hier het overzicht met maneges

Zeeland vanaf het water

Ontdek Zee Land vanaf het water. Sloten, watergangen, kreken, meren en rivieren: Zeeland heeft ongekend veel waterpartijen. Hoog tijd om van de natte kant van Zeeland te genieten en in de kano te stappen, lekker te gaan zeilen of je te ontspannen in een motorsloep. Er zijn meerdere vaarroutes beschikbaar voor ervaren zeebonken maar ook voor beginners.

Meer over varen in Zeeland

Spannende skeelertochten

Volop geasfalteerde paden waar je goed vaart kunt maken en dat gecombineerd met een prachtig landschap… Zeeland is een perfecte skeelerprovincie. Op diverse plaatsen vind je skeelerroutes die je door het boerenland maar soms ook langs zee voeren. Lang, kort, uitdagend of meer toegankelijk, de routes bieden voor elk wat wils. Een spannende manier om Zeeland te verkennen!

Meer over skeeleren in Zeeland

Routebureau Zeeland

Zeeland kent talloze routes om de provincie mee te verkennen. Of je nu wilt fietsen, wandelen, mountainbiken, skeeleren, skaten, kanoën of paardrijden, je kunt hier terecht voor prachtige tochten. Routebureau Zeeland is verantwoordelijk voor alles op het gebied van deze routes: informatievoorziening, promotie, beheer en onderhoud. Routebureau Zeeland is een onderdeel van VVV Zeeland.

Meer over Routebureau Zeeland